cucina logo

Rezerwacje i zamówienia na wynos:

+48 602 668 800
restauracja@cucina88.pl

Menu Lunch

LUNCH

Lunch dostępny od poniedziałku do soboty od 13:00 do 16:00.

Przystawki

TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ (1,3,6,11)
PLN 54

imbir, sezam, wasabi, ryż

CARPACCIO WOŁOWE (6,7)
PLN 59

smardze, palone masło, szalotka

GRZYBY Z PATELNI (1,6,7)
PLN 26

borowiki, pieczarka brunatna, boczniak, grzanka, ser taleggio, roszponka

SAŁATKA CEZAR Z KURCZAKIEM (1,2,4,7,10)
PLN 44

pomidory, jajko, grzanki i parmezan

Zupy

ZUPA DYNIOWA Z PIANĄ KOKOSOWĄ (9)
PLN 22

dyniowa zupa z pianą kokosową

Dania główne

RISOTTO Z BURAKA (7)
PLN 32

ser kozi, karmelizowane buraki, jarmuż, rodzynki

KLOPSIKI WOŁOWE (1,7,9)
PLN 38

purée ziemniaczane, marchewka, sos z marmoladą z czerwonej cebuli, oliwa porowa

SZNYCEL Z WIEPRZOWINY (1,3,7,9)
PLN 48

jajko sadzone, pieczone ziemniaki, boczek, szczypiorek, kwaśna śmietana

MAKARON TAGLIATELLE (1,4,7,12)
PLN 48

krewetki, szpinak, czosnek, pietruszka, białe wino, pomidory cherry

Desery

DESER DNIA
PLN 29

Prosimy zapytać obsługę

Ceny zawierają podatek VAT.

Dla grup powyżej 10 osób, doliczamy service chargé w wysokości 10%.

ALERGENY

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Ceny zawierają podatek VAT.

    Zapisz się na newsletter i bądź na bieżąco!