BogumiŁ Przybylak
Executive Chef
Swoją przygodę z gotowaniem rozpoczął w gdyńskim Zespole Szkół Hotelarsko–Gastronomicznych. Po ukończeniu szkoły wyjechał do Wielkiej Brytanii gdzie pracował w restauracjach o fine diningowym profilu. Dopiero pobyt w Irlandii ukształtował go zawodowo, to tam nauczył się tego co jest ważne w gotowaniu. Pod okiem szefa kuchni Paula Flynna w restauracji The Tannery tworzył dania, w których smak, sezonowość i tożsamość regionalna były kluczem do perfekcji.
Po powrocie do Polski objął stanowisko zastępcy szefa kuchni w poznańskim Hotelu Sheraton, co otworzyło mu drzwi do kolejnych sukcesów. Po dwóch latach otrzymał propozycję by swoim doświadczeniem wesprzeć pracę szefa kuchni w hotelu Arłamów. Kolejnym sukcesem okazało się podjęcie pracy na stanowisku szefa kuchni w restauracji The Time gdzie w raz z zespołem otrzymał w 2023 roku rekomendację Michelin.
Jak sam mówi dopiero wszystko przed nim, a każdy dzień to nowe wyzwanie.
KAMIL CIECHANOWSKI
Manager Restauracji
Gastronomia to życiowa partnerka Kamila, jest z nią związany od początku swojej zawodowej drogi. Przeszedł przez wszystkie szczeble drabiny: od obsługi gości, przez zarządzanie własnym lokalem gastronomicznym, a dziś pełni funkcję managera restauracji CUCINA 88. Lubi sam wcielać się w rolę gościa, z upodobaniem odwiedza restauracje, próbuje nowych smaków i ich połączeń. To wszystko sprawia, że Kamil doskonale wie, jak najlepiej zadbać o Wasze potrzeby, ale także jak efektywnie zarządzać zespołem i zasobami, by tworzyć dla Was ofertę na najwyższym poziomie. Lubi otaczać się roślinami i zwierzętami, do których ma rękę, najlepiej wypoczywa aktywnie spędzając czas.
Alicja Halasz
Kierownik zmiany
Alicja – młoda, dynamiczna i związana z gastronomią od 6 lat nieustannie podnosi swoje kwalifikacje i zdobywa doświadczenia pomagające jej odnosić sukcesy i spełniać się w pracy z gośćmi. Najważniejsza jest dla niej satysfakcja gości i widok powracających do restauracji twarzy. Z uśmiechem i gracją, każdego dnia, tworzy dla Was niezapomnianą atmosferę pełną życzliwości i wsparcia. Prywatnie miłośniczka psów (możecie być pewni, że to właśnie ona jako pierwsza przywita i ugości Waszych czworonożnych przyjaciół). W dniach wolnych od pracy lubi po prostu skosztować dobrego jedzenia jak i poznać nowe smaki.
KAMIL TUSZEWSKI
Sommelier
Prywatnie i zawodowo pasjonat wina, jedzenia, kultury kulinarnej i dobrego smaku. Z Gościnnością związany od ponad 15 lat. Po latach zdobywania doświadczeń i zgłębiania pasji za granicą, wrócił do rodzinnego Poznania, aby tutaj dalej rozwijać się w pracy z winem i ludźmi, którzy wino kochają tak jak on. W czasie wolnym oddaje się swojej pasji „po drugiej stronie lustra”, odwiedzając lokalne restauracje i wine bary, ale również gotując w domu. Miłośnik podróży i literatury amerykańskiej XX w. Z kieliszkiem wina mu do twarzy.